No module Published on Offcanvas position
1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000

Clubbanen

Foto's N baan(klik hier voor de foto's op de sub-rubrieken foto's HO baan, fotos N  baan enz )

Foto's H0-spoorbaan

H0-spoor = 16.5mm spoorbreedte en schaal 1:87. De voeding 12v gelijkstroom (analoog/ digitaal) en wisselstroom digitaal.Tijdperk is niet van toepassing. Het railmateriaal is van Marklin digitaal & Fleischmann De treinen waar we mee rijden zijn van de club zelf, maar ook met eigen materiaal mag worden gereden.Op de H0-baan rijden we met twee hoofdsporen (gelijkstroom en wisselstroom).Tevens is er een spoor in vorm van een acht in de buurt van het stadion. Ook is er nog wat opstel spoor aanwezig. De H0 baan is ruim voorzien van zelfbouw gebouwen, zoals het stadion en de kerk welke laatste een kopie is van de Ned. Hervormde Kerk in het centrum van Den Burg.

Foto's N-spoorbaan

N-spoor = 9mm spoorbreedte en schaal 1:160. De voeding 12v gelijkstroomTijdperk is niet van toepassing. Afmeting van de baan lengte 4.95 m Breedte 1.75 m Het railmateriaal is van Peco & Fleischmann De treinen waar we mee rijden zijn van de club zelf, maar ook met eigen materiaal mag worden gereden.Op de N-baan rijden we met twee hoofdsporen, één bergspoor met tandrad, één pendelbaan en er is een klein cirkeltje Z-Spoor (schaal 1.220) voor de kolenmijn aanwezig. En heel veel opstel spoor. De de rij-regelaars en een pendelautomaat zijn gereed (27/9/2005). 

Foto's caravan

H0-spoor = 16.5mm spoorbreedte en schaal 1:87. De voeding 12v wisselstroom.Tijdperk is 1940-1945. De paden op de lanen in. Dat is wat u van onze toch wat aparte mobiele modelbaan kunt zeggen.  Toch is een modelbaan in een caravan voor ons niet zo vreemd, en waarom niet?  Texel is het vakantie eiland bij uitstek en de caravan is daar toch een beeldend voorbeeld van. De caravan is prachtig gespoten met Texelse vakantie sferen, ook onze "oude"veerboot pronkt prominent op een van de wanden van onze caravan.

Foto's Z-spoorbaan

Z-spoor = 6mm spoorbreedte ! en schaal 1:220. De voeding 8v gelijkstroom.Tijdperk is niet van toepassing. Het railmateriaal is van Marklin  Ook is de allerkleinste schaal welke in massaproductie wordt gemaakt in vorm van een ovaaltje op onze club aanwezig. Wat velen echter niet weten dat naast dit ovaaltje vanaf 2004 een baantje van één van onze clubleden aanwezig is. Aan dit modelbaantje wordt op nagenoeg iedere clubavond verder gebouwd. 

Spoorclub Texel